Wellnesst gunt iedereen een gezonde stralende huid en een ontspannen gevoel.

Behandeling wellnesst.

Huidverbetering en huidverjonging (voor vrouwen én mannen)

Tijdens deze gelaatsbehandelingen ligt de nadruk op het verbeteren van de huidkwaliteit, aanpakken van huidproblemen zoals acné en het verminderen van tekenen van huidveroudering zoals verminderen van fijne én diepe rimpels, vervagen van acné-littekens en pigmentatiestoornissen, verstrakking van de gelaatscontouren.

Onderstaande technieken kunnen toegepast worden (lees hieronder meer info over de verschillende technieken)

 • Bindweefselmassages en manuele technieken (Natural Face Lifting)
 • Microneedling
 • Pro Peelings
 • Hydrodermabrasie
 • Zuurstof infusie
 • Ultrasoon
 • Radiofrequentie
 • Led-therapie

Als Skin Expert gaan ik met jou in overleg over wat jouw huid precies nodig heeft. Zo hoef jij online niet te kiezen tussen de verschillende technieken.

Afhankelijk van jouw beschikbare tijd, kies je voor een kortere of langere sessie:

 • Skin Pro Fit 60min
 • Skin Pro Plus 80min
 • Skin Pro Max 90min

WIL JE STARTEN MET HUIDVERBETERING of HUIDVERJONGING?

Boek dan jouw ‘eerste gelaatsafspraak voor huidverbetering of -verjonging bij Wellnesst’. Dit omvat: 

 • intakegesprek
 • er wordt geïnformeerd naar mogelijke contra-indicaties
 • grondige analyse en huidscan met analysetoestel
 • bepalen van behandeltechniek en opstellen van behandelplan afhankelijk van jouw noden
 • aanleren van oefeningen voor thuis (bij bindweefseltechnieken – natural face lifting)
 • advies voor producten thuis

BELANGRIJK: Huidverbeterende behandelingen worden het best in kuurvorm toegepast en vereisen aangepaste verzorgingsproducten voor thuisgebruik.

MEER INFO OVER DE TECHNIEKEN

NATURAL FACE LIFTING: dit is een zéér unieke, niet-invasieve behandeling met manuele technieken en massages die zorgen voor huidverbetering en -verjonging van het gelaat, hals & decolleté: rimpelbestrijding rond de ogen, op de wangen, rond de mond, in de hals, vergroting van de oogcontour, lifting thv het jukbeen, thv de kaaklijn, verstrakking en lifting van de onderkin. 

Er wordt intensief gewerkt op de verschillende huidlagen en weefsels onderhuids (spierweefsel, bindweefsel én bot). Het hele metabolisme wordt geactiveerd en resulteert in sterkere gelaatsspieren met lifting en contourverstrakking als gevolg, versterking van het onderhuids bindweefsel waardoor de bovenliggende opperhuid meer gesteund wordt en dus glad gemaakt wordt. Dit resulteert in minder rimpels. De verbeterde doorbloeding en aanvoer van zuurstof en voedingsstofeen zorgt voor een vitalere uitstraling zonder dat de huidbarrière wordt aangetast (geen naalden, geen injecties; kortom een heel gezond alternatief voor botox)

Regelmaat en onderhoud is essentieel bij Natural Face LiftingHet is als het ware de fitness voor het gelaat. Willen we er jong en gespierd uit zien, dan moeten we ons lichaam meermaals per week trainen. Dit geldt ook voor ons gelaat! Het zijn immers ook spieren. Stoppen met trainen, resulteert in spierverzwakking en zal zichtbaar worden door huidverslapping waaraan deze spieren vasthechten. Training* is dus noodzakelijk. 

(*) 5 tot 10 minuutjes per dag volstaan

een techniek waarbij fijne naaldjes de opperhuid miniscuul perforeren om het natuurlijk huidherstel te triggeren en de collageenaanmaak te activeren. Het maakt een betere en diepere opname van actieve ingrediënten mogelijk ,wat resulteert in:

 • versteviging, lifting en verjonging van de huid
 • verminderen van fijne lijntjes, vervagen van diepe rimpels, littekens of acné, donkere kringen, pigmentvlekken
 • Het eerste resultaat is goed zichtbaar een maand na de behandeling. Dit is de tijd die de huid nodig heeft om collageen aan te maken en de huid te vernieuwen. Dit vernieuwend proces gaat nog een 3-tal maand na de laatste behandeling door.

Afhankelijk van het huiddoel, worden de juiste actieve ingrediënten geselecteerd om toe te passen tijdens het needlen. Nabehandelen thuis met milde reiniger, hydraterende, herstellende crème en zonneprotector SPF50 is een must!

Belangrijke noot aangaande microneedling zie bij onderaan bij pro peeling .** 

Door dode huidcellen op te lossen met een professionele peeling (hydroxyzuren), worden oude huidlagen verwijderd. De huid schilfert af op een gecontroleerde manier, de opperhuid vernieuwt zich door een verbeterde celvernieuwing en er is direct een voelbaar en zichtbaar resultaat: imperfecties verminderen en textuur, de teint en de helderheid van de huid zullen verbeteren

Pro Peels worden voor diverse doeleinden toegepast. Behandeling van:

 • pigmentstoornissen (zwangerschapsmasker, sproeten)
 • ontstekingsstoornissen (acné, rosacea, keratosis pilaris, ingegroeide/ontstoken baardharen)
 • littekens (acné-littekens, post-traumatische littekens, post-operatieve littekens)
 • chronologische veroudering (oppervlakkige en middeldiepe rimpels)
 • Photo-aging (actinische keratoses (schilferige zonnevlekken))

Afhankelijk van het huiddoel, maar ook de periode in het jaar wordt de geschikte peeling gekozen.

Het is noodzakelijk om een aangepaste verzorging thuis verder te zetten om het gewenste resultaat te bekomen. De huidbarrière dient hersteld te worden met een herstellende crème en een zonnebescherming SPF30 of SPF50 is een must.

(**) Belangrijke noot aangaande pro peelings & microneedling:

 •  Gedurende de eerste 1 week moet je erg voorzichtig zijn met blootstelling aan de zon en/of zonnebank (de eerste 24u voor en na de behandeling dient men zon echt vermijden). Draag een zonnebeschermingsfactor SPF30 of SPF50. Behandeling binnen 24 uur na langdurige blootstelling aan de zon (natuurlijk zonlicht, kunstmatige zonnebank) kan resulteren in hypo- of hyperpigmentatie. Een peeling mag nooit toegepast worden op een door de zon verbrande huid
 •  De eerste 24 uur na pro peeling mag je geen zweet veroorzakende lichaamsbeweging uitvoeren, moet je bubbelbaden, sauna’s en stoombaden vermijden
 • Geen geconcentreerde retinol- of vitamine A crèmes gedurende 3 à 5 dagen vóór én na de behandeling gebruiken
 • Accutane en fotosensibiliserende geneesmiddeln moeten gestaakt worden ten minste 6 maanden vóór de behandeling en mogen tijdens de behandeing niet gebruikt worden.
 • Waxen of chemische ontharingsmiddelen moeten gedurende 1 week (bij pro peelings) en 2 weken (bij microneedling) vóór en na de behandeling vermeden worden.
 • Bij pro  peelings: is scheren toegestaan tot 48 uur vóór de behandeling (mits er geen huidirritatie is) en vanaf 72 uur na de behandeling 
 • Bij Microneedling is scheren toegestaan direct voor de behandeling en 48 uur na de behandeling zolang er geen huidirritatie optreedt.

Bij Microneedling de eerste 24 uur geen make up of SPF gebruiken

Een techniek die een unieke combinatie biedt van reinigen, exfoliëren (dode huidcellen verwijderen), extractie van onzuiverheden én hydratatie. Het toestel werkt met een vacuümtechniek om de huid in de diepte te reinigen en poriën te zuiveren. Tegelijkertijd wordt een vloeistof met actieve ingrediënten microdruppelgewijs toegediend om het dieper gelegen onderhuidse weefsel te stimuleren. Ideaal voor een grondige reiniging en hydratatieboost. Ook aanbevolen tussen peelingsessies in.

Door middel van een hyperbare zuurstofstraal wordt een vloeistof met actieve bestanddelen dieper in de opperhuid ingesluisd. Aan de hand van jouw huidbehoefte wordt een specifieke vloeistof gekozen.

De zuurstofstraal geeft zuurstof aan de weefsels en stimuleert de bloedcirculatie. Zuurstof heeft verschillende gunstige effecten op de huid:

 • verbetering van de celstofwisseling
 • versnelt genezingsprocessen
 • tempert huidirritatie
 • werkt ontstekingsremmend
 • het stimuleert de afgifte van vasculaire endotheliale groeifactoren waardoor een betere doorbloeding van weefsels mogelijk wordt.

Een techniek waarbij door middel van ultrasone geluidsgolven/trillingen de doorlaatbaarheid van de huid wordt verhoogd. Hierdoor dringen actieve bestanddelen dieper in de huid. Er ontstaat ook warmte die gepaard gaat met een verwijding van de bloedvaten zodat het herstel van beschadigd weefsel bevorderd wordt.

Radiofrequentie genereert een elektrische stroom. Wanneer de stroom het weefsel bereikt (dit doet geen pijn!), wordt het geconfronteerd met een weerstand waardoor warmte opgewekt wordt. Door die warmte trekt het collageen samen, waardoor de stevigheid en elasticiteit van de huid verbetert. Het activeert ook de fibroblasten wat zorgt voor nieuwe collageenvorming met daaropvolgend huidverstrakking en -lifting.

LED-therapie (Light Emitting Diode) werd in de jaren tachtig ontwikkeld door de NASA met als doel wondgenezing te verbeteren en weefselgroei in de ruimte te bevorderen. Wetenschappelijk is bewezen dat Led-lichttherapie de celdeling en de aanmaak van nieuwe cellen stimuleert en weefsel repareert.

Daarmee is LED-licht  een zeer effectieve behandelwijze voor huidverjonging en algemene huidverbetering. LED therapie maakt gebruik van zowel licht als kleuren. Elke lichtkleur heeft een eigen golflengte. Dit bepaalt de diepte waarmee de stralen in de huid kunnen dringen. Zo is er blauw (golflengte 415nm), rood (golflengte 630nm) en onzichtbaar infrarood licht (golflengte 830nm).

Het licht en de kleur van de LED optimaliseren het aantal mitochondriën (= de energiecentrales) in de huidcellen en dus ook het energieniveau. Het geoptimaliseerde energieniveau zorgt voor een betere functioneren van de cel. Dit kan zijn meer collageen- en elastineproductie door meer mitochondriën, maar ook minder talgproductie bij acné door minder mitochondriën. LED heeft een enorme positieve invloed op onze huid en huidproblemen. Huidveroudering, acné, rosacea, gevoeligheid, psoriasis, pigmentvlekken en tal van andere aandoeningen kunnen met licht op een doeltreffende wijze behandeld worden.

Blauw licht doodt de acné-bacterie, werkt ontsmettend op ontstekingen en vermindert de talgproductie. Het werkt ook zeer gunstig bij eczeem en psoriasis.

Rood licht dringt dieper door en heeft een sterk anti-aging effect door betere aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt strakker, steviger en krijgt een beter huidtextuur. Rood herstelt weefselschade en stimuleert de doorbloeding, wat resulteert in een gezonde, stralende glow.

Onzichtbaar infrarood licht dringt het diepste door in de huid en heeft een zeer positief effect op het celmembranen waardoor voedingsstoffen beter opgenomen worden. De celcommunicatie verbetert. Het infrarood licht in combinatie met rood licht versnelt weefselherstel, vermindert roodheden en irritaties, versterkt beschadigde en gevoelige huid, vermindert pigmentatie, stimuleert elastinesynthese,…. Ideaal voor de meest gevoelige huiden.

De led zetten we ook altijd in na een pro peeling en microneedling om al 50% van het herstel te bekomen direct na de behandeling.

De behandeling is volledig pijnloos. Je voelt slechts een lichte warmte die als zeer aangenaam en ontspannend wordt ervaren.

LED Therapie is geschikt voor mensen met alle huidtypen. De behandeling is niet toegestaan voor zwangere vrouwen en personen die medicatie nemen die de huid lichtgevoelig maken zoals antibiotica.

Laat jezelf eens verwennen. Book yourself fabulous.

 • Eerste gelaatsafpraak voor huidverbetering/verjonging MET 1e aangepaste behandeling € 120

Wil je starten met huidverjongende of huidverbeterende behandelingen?

Boek dan jouw ' eerste gelaatsafpraak voor huidverbetering of -verjonging bij Wellnesst'. Dit omvat:

een intakegesprek
er wordt geïnformeerd naar mogelijke contra-indicaties
grondige analyse en huidscan met analysetoestel (SAFIA)
bepalen van behandeltechniek
(bindweefselmassage, microneedling, pro peelings, led, ....)
opstellen van behandelplan afhankelijk van jouw noden
aanleren van oefeningen voor thuis (bij bindweefseltechnieken - natural face lifting)
advies voor producten thuis
BELANGRIJK: Huidverbeterende behandelingen worden best in kuurvorm toegepast en vereisen aangepaste verzorgingsproducten voor thuisgebruik.

 • Vervolgafspraak Skin Pro Fit (60 min) € 92

Deze behandeling kan je enkel boeken, nadat je reeds een eerste gelaatsafspraak bij Wellnesst hebt gehad.

Tijdens deze sessie van 60 min bekijken we wat jouw huid nodig heeft en bepalen we welke huidverbeterende of huidverjongende technieken er nodig zijn om jouw huid in een optimale conditie te brengen.

De technieken kunnen bestaan uit bindweefselmassages, hydrodermabrasie, zuurstofinfusie, ultrasone, radiofrequentie, ledtherapie of een pro peeling. Voor microneedling is een Skin Pro Plus sessie (80min) nodig.

De nadruk ligt voornamelijk op huidverbetering en/of huidverjonging en iets minder op ontspanning.

 • Vervolgafspraak Skin Pro Plus (80 min) € 120
Deze behandeling kan je enkel boeken, nadat je reeds een eerste gelaatsafspraak bij Wellnesst hebt gehad.
Tijdens deze sessie van 80 min bekijken we wat jouw huid nodig heeft en bepalen we welke huidverbeterende of huidverjongende technieken er nodig zijn om jouw huid in een optimale conditie te brengen.
De technieken kunnen bestaan uit bindweefselmassages, hydrodermabrasie, zuurstofinfusie, ultrasone, radiofrequentie, ledtherapie, microneedling of een pro peeling.

De nadruk ligt voornamelijk op huidverbetering en/of huidverjonging en iets minder op ontspanning.
 • Vervolgafspraak Skin Pro Max (90 min) € 135

Deze behandeling kan je enkel boeken, nadat je reeds een eerste gelaatsafspraak bij Wellnesst hebt gehad.
<br>Tijdens deze sessie van 80 min bekijken we wat jouw huid nodig heeft en bepalen we welke huidverbeterende of huidverjongende technieken er nodig zijn om jouw huid in een optimale conditie te brengen.<br>
De technieken kunnen bestaan uit bindweefselmassages, hydrodermabrasie, zuurstofinfusie, ultrasone, radiofrequentie, ledtherapie, microneedling of een pro peeling. <br>
<br>
De nadruk ligt voornamelijk op huidverbetering en/of huidverjonging en iets minder op ontspanning.<br>

 • Stress release facial (90min) € 135

Laat de overbezorgde of vermoeide uitdrukking op jouw gelaat verdwijnen door deze diep relaxerende gelaatsbehandeling. Na een reiniging en zachte scrub volgt een diepe manuele gelaatsmassage van ongeveer 60 minuten waarbij opgehoopte stress van je afvloeit. We sluiten af met een eindverzorging.

Resultaat:

 • Je gelaatsspieren krijgen rust, je huid klaart op en je krijgt een frissere uitstraling
 • Jouw energie kan weer vlot stromen
 • Je ervaart een intense ontspanning van het hele lichaam door enkel het gelaat te behandelen. Heerlijk toch?

 

Opmerking: deze behandeling kan je ook boeken als je nog nooit eerder een gelaatsbehandeling bij Wellnesst hebt ervaren.